På kjøkkenet flykter jeg inn i min egen verden av gode råvarer, deilige smaker, spennende ingredienser og (dessverre) en gedigen oppvask til slutt...Du er hjertelig velkommen til å bli med!
Søk i denne bloggen
søndag 27. mars 2011
Kylling i grønn curry
Grønnsaker etter smak...
Currypaste og kokosmelk, smaksstammen i retten
Aromatiske krydder og urter, mmmm...
Strimlet kylling
Thaimat blir jeg aldri lei av... Det er så gode smaker og godt med noe som vekker smaksløkene litt!
I thailandsk matlaging blir det ofte brukt currypaste. Det er en blanding av finmoset chili og urter. Smaken blir aromatisk og sterk! Grønn currypasta er den sterkeste, fordi den blir laget med frisk grønn thaichili.som tidligere nevnt er det potente saker! Denne gangen brukte jeg ferdig currypaste, men jeg skal jammen teste ut å lage min egen. I de ferdigkjøpte er ofte innholdet av urter lavt, og resultatet blir dermed mindre aromatisk og smakfullt. Men det funka bra altså...
Dette er en thaiklassiker, kylling i grønn curry med kokosmelk, grønnsaker og urter...En av mine favoritter!
Til 4 sultne trenger du:
4 stk kyllingfileter, i strimler
div valgfrie grønnsaker- jeg brukte:
1/2 blomkål i buketter
6 stk baby aubergine, i båter
1 stk gul parika, i strimler
1 rødløk, i skiver
1 pk sukkererter, delt i to
2 stk gulrøtter i skiver
6-9 ts grønn currypaste, smak til etter hvor spicy du liker det.
2 bokser kokosmelk, helfet!
4 stk kaffirlime blader, fjern stilken og kutt i tynne strimler
2 stilker sitrongress, finhakket
5 tynne skiver frisk ingefær, finhakket
1 stk "snille" grønn chili, finhakket.
2-3 ts fish sauce/nam plah
2-3 ts palmesukker- bruk brunt sukker hvis du ikke får tak i
1 stk hvitløk, hakket
1 bunt frisk koriander, finhakket
1/2 bunt thaibasilikum, finhakket
2 ss olje til steiking
Slik gjør du:
Varm opp oljen i en wok eller lignende. Ha i hvitløk, ingefær, chili og løk. Fres kyllingen til den blir hvit, i flere omganger. Sett til side. Varm opp en del av det faste innholdet i boksene med kokosmelk, altså kokoskremen.Ca 2-3 ss. La det smelte og ha i currypaste. Fres et par minutter til det så vidt skiller seg ut litt fett. Ha i resten av kokosmelka. Smak om det er sterkt nok, eller om du trenger mer currypaste. Tilsett kaffirlime, sitrongress, fish sauce og palmesukker. Smak til om det trengs mer salt, sødme eller syrlighet. Tilsett grønnsakene og thaibasilikum og gi det hele et raskt oppkok, slik at grønnsakene blir varme, men beholder sprøheten. Ha i kyllingen.Dryss over fersk koriander. Server med kokt ris og nyt det hele!!
Etiketter:
asiatisk,
favoritter,
gryterett,
grønnsaker,
hovedrett,
kylling,
thai
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hvorfor palmesukker? Skal lage den nå, gleder meg. namnam
SvarSlettPalmesukker for å gjøre det.mer "autentisk", rett og slett. Gir en litt dypere sødme. Dessuten sunnere enn hvitt, raffinert sukker. Men såklart, det blir kjempegodt med vanlig sukker også- ikke like lett å få tak i overalt. Håper maten smakte! :-)
SvarSlett