På kjøkkenet flykter jeg inn i min egen verden av gode råvarer, deilige smaker, spennende ingredienser og (dessverre) en gedigen oppvask til slutt...Du er hjertelig velkommen til å bli med!
Søk i denne bloggen
tirsdag 10. august 2010
Thaigryte med scampi i rød curry
Thaimat er som sagt en av mine store mat-diller for tida. Kan bare ikke få nok av de deilige smakene- friskt, delikat og krydret. DIGG! Rød curry er en absolutt favoritt, og den kan (selvfølgelig) komponeres ut i fra tilgang og humør. For tida er jeg på hyttetur og det er nokså begrenset utvalg i den lokale nærbutikken, men jeg hadde tatt med en karripasta hjemmefra og da er mye gjort. Bruk denne oppskriften som et utgangspunkt. Hvis du har en asiatisk butikk i nærheten bør du absolutt teste ut noen nye råvarer! Jeg måtte ty til norske, men det blei like godt!
Til 4 personer trenger du:
2-4 ts rød currypasta (etter hvor sterkt du liker- denne bør bite godt i fra seg)
2 bokser kokosmelk- bruk vanlig type
1 pakke frossen scampi- kokt (kan byttes ut med kylling-,svin- eller oksefilet)
1/2 kvast brokkoli delt i små buketter
1/2 blomkål delt i buketter
1/2 rødløk - grovhakket
1 paprika - grovhakket
1 ss nøytral olje
Hvis du har, er dette nydelig i:
1 ss fiskesaus
1 rød chili
2 kaffirlime blader
2 cm revet fersk ingefær
1 stilk sitrongress
1/2 bunt thaibasilikum
Slik gjør du:
Varm opp oljen og fres grønnsakene raskt i en stekepanne. Tilsett kokosmelk og currypasta. La det få et raskt oppkok og trekk det bort fra varmen. Legg i de opptinte scampiene og la det hele bli gjennomvarmt, men ikke koke.(da blir scampiene seige)
Dersom du bruker flere av de foreslåtte smakstilsetningene freser du hvitløk, chili og ingefær med grønnsakene. Knus sitrongresset og riv kaffirlimebladene i to. La det koke med. De skal ikke spises, men kan godt ligge i gryta når du serverer. Smak til med fiskesaus.
Server med kokt ris og kanskje en thailandsk Singha øl? GODT,GODT, GODT!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Stor inspirasjon - rett og slett! Hilsen Dag :)
SvarSlettTakk for det :-) Tar gjerne i mot gjesteinnlegg vet du!
SvarSlettSå lenge du tar imot gjester holder det... :-) E
SvarSlettJa, jeg tar i mot visse gjester- som du vet! :-D
SvarSlett