Søk i denne bloggen

onsdag 28. juli 2010

Focaccia - verdens enkleste brød




Focaccia er et italiensk brød som er forløperen til pizza. Jeg baker det VELDIG ofte. Det smaker veldig godt og passer til salat, suppe, burgere, sandwich osv. Også er det så vanvittig ENKELT å bake. Har du prøvd en gang kommer du til å gjøre det igjen og igjen. Dessuten kan det varieres med forskjellig topping etter hva som finnes i kjøleskapet. Oliven, soltørka tomat, fetaost, løk, bacon, krydderurter- det er bare å prøve seg fram. Jeg holder meg som regel til basic med grovt salt og rosmarin, men den på bildet er med sorte oliven og det var nydelig.

Focaccia til langpanne:

2 liter hvetemel
1 ts salt
1 ss honning
1 1/2 pk tørrgjær
1 liter vann 40-45 grader varmt
2 dl olivenolje- det MÅ være olivenolje til skikkelig Focaccia.
Topping: ca 1 ss grovt salt eller flaksalt. 2 ss olivenolje. Rosmarin.

Bland det tørre. Bland det våte og rør alt sammen til en skikkelig klissete og løs deig. Heves til dobbel størrelse. Og nå kommer det fine- ingen forming eller knaing. Du heller rett og slett hele deigen over i en langpanne med bakepapir og trykker den ut med hendene. Det er ikke nøye hvordan det ser ut, for brødet skal ha små groper og se rustikt ut. Sett ovnen på 225 grader og etterhev i 20 -30 minutter. Til slutt drypper du godt med olivenolje over og avslutter med et raust dryss med grovt salt og rosmarin.
Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter til den er gylden og det dufter deilig nybakt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails