På kjøkkenet flykter jeg inn i min egen verden av gode råvarer, deilige smaker, spennende ingredienser og (dessverre) en gedigen oppvask til slutt...Du er hjertelig velkommen til å bli med!
Søk i denne bloggen
onsdag 8. september 2010
Eplekake fra Bestas kjøkken
Høsten er epletid, og etterhvert er det norske epler å få i butikken. Da er eplekake supert, når det blåser og regner ute og man har lyst på noe godt. Denne eplekaka har blitt servert utallige ganger i mitt barndomshjem. Det er den beste eplekaka jeg kan få, og mamma baker den helt perfekt. I følge henne er hemmeligheten å pøse på med epler, så kaka blir saftig og virkelig smaker som den skal, nemlig epler! Jeg driver og øver meg da, men foreløbig når jeg ikke helt opp til mammas versjon. En artig historie jeg må ta med til slutt er at denne kaka altså har vært med i bakekonkurranse og fått "hederlig omtale" av selveste Pascal! (kjendiskonditoren i Oslo, som dere muligens har hørt om) Mamma var nemlig med i konkurranse om å bake Risørkaka, og da satt han i juryen. den fikk uttelling på smak, men utseende kunne vært bedre. Også mente han at det burde vært ekte smør i. Vel det kan du jo bruke hvis du vil, her er oppskriften!
300 gr hvetemel
150 gr margarin (eller smør)
125 gr sukker
1 egg
1 ts bakepulver
2 ss fløte (evt melk)
6-8 epler, skrelt og skåret i tynne skiver
sukker og kanel
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 gr.
Bland alt det tørre. Ha i egget, smøret i terninger og væska. Smuldre det sammen til en smidig deig. Bruk ca 2/3 av deigen til bunnen. Kjevle ut og legg i en smurt rund form. Trykk eplebåter inn langs hele kanten, og legg resten av eplene i. Det skal være rikelig!
Kjevle ut resten av deigen til et langt smalt rektangel og kutt i ca 2 cm brede strimler. Bruk gjerne en baketrinse eller pizzahjul.
Legg det over kaka som et gitter. Steik kaka nederst i ovnen på 180 gr i ca 45 minutter, obs hvor varm ovnen din blir.
Server gjerne med vaniljeis eller piska krem!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar