På kjøkkenet flykter jeg inn i min egen verden av gode råvarer, deilige smaker, spennende ingredienser og (dessverre) en gedigen oppvask til slutt...Du er hjertelig velkommen til å bli med!
Søk i denne bloggen
torsdag 23. september 2010
Grooooove rundstykker
Disse rundstykkene er det virkelig mat i, samtidig som de er luftige og lette. Rundstykker er kjempegodt til suppe eller kvelds synes jeg, for ikke å glømme i matpakka! Hemmeligheten i disse er cottage cheese og firkorn, som gjør de ekstra sunne i tillegg til saftige og gode. Ikke noe hokus pokus å bake egentlig, bare å kjøre i gang kjøkkenmaskinen.
Til ca 40 rundstykker trenger du:
1, 5 kg grovbakstmel + litt til utbaking
4 ss havregryn
1 dl linfrø
2 dl firkorn
3 dl kokende vann
7 dl skummet melk (gjerne skummet kulturmelk)
1 beger cottage cheese
6 ss vegetabilsk olje
2 ss honning
3 ts salt
2 pk tørrgjær
Slik gjør du:
Bland firkorn, havregryn og linfrø i en liten bolle. Hell over det kokende vannet og la dette stå og avkjøle seg noe mens du gjør i stand resten. Bland grovbakstmel, salt og tørrgjær i bakebollen. Varm melken til ca 40 grader. Kjenn på kornblandingen om den holder ca 40 grader. Bland alt i bakebollen og la maskinen gå en god stund, til den såvidt samler seg i midten av bollen. Deigen skal være klissete, men ikke flytende. Elt gjerne deigen i 10- 15 minutter på lavere hastighet, da utvikles glutentråder som gjør deigen smidigere og resultatet blir bedre.
Heves i ca 40 min til dobbel størrelse. Bak ut ca 40 rundstykker og sett de til etterheving i minimum 20 minutter. Stekes på 225 grader i 12-14 minutter. Så er det bare å kose seg. Jeg må alltid ha et varmt med godt smør og sukker... Mmmm :-)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar