Søk i denne bloggen

lørdag 22. januar 2011

Luksussalat


Vi er fremdeles i januar, og mange av oss har muligens fremdeles nyttårsforsetter vi prøver å følge. Ikke like lett, og jammen ikke like inspirerende hele tida. For min egen del er det ikke snakk om de store endringene i matveien, som sagt tidligere spiser jeg ikke mat som først og fremst er sunn, men jeg synes jo stort sett at sunn mat også er godt. Jeg prøver dog å holde meg unna sjokolade og søtsaker, det ble rett og slett litt for mye av det gode, sjølv om det jo er deilig til tider...
Vel, nok om det. Men i lys av januar, nyttårsforsetter og sunn mat, tenkte jeg at jeg skulle poste en oppskrift på salat. For salat kan være så mangt, og det kan varieres på tusenvis av måter. Det trenger i alle fall ikke å være kjedelig - bare gjør litt ekstra ut av det! Sprø, smakfulle grønnsaker, spennende smakstilsetninger og god hjemmelagd dressing gjør salaten til et fullverdig, smakfullt og mettende måltid.Tenk smak, tekstur, variasjon, farger og komposisjon. Velg noe du ikke har prøvd før i grønnsaksdisken.
Denne utgaven er en skikkelig luksussalat som du gjerne kan invitere gjester på.Ikke hardcore supersunn, men du kan jo bytte ut enkelte ingredienser og begrense dressingbruken hvis du er av den disiplinerte typen...

Til 4 sultne trenger du:
Forskjellig salat, prøv feks en blanding av hjertesalat, ruccola og ekebladsalat.
1 potte frisk basilikum, eller andre urter etter smak.
1/2 slangeagurk
Cherrytomater eller andre tomater som smaker godt.
1 bunt reddiker
1 gul paprika
1 bunt asparges
1 bunt vårløk
3 fedd hvitløk, finhakka
1 pk bacon, i terninger
4 stk kyllingfilet
1 lite stykke manchego ost, eller annen ost du liker feks parmesan eller feta.
1 pk salatkrutonger, eller tilsvarende hjemmelagde. (bruk gammelt brød, skjær i terninger, drypp over olje og ønsket krydder, steik i ovnen- supergodt!)

Slik gjør du:
Begynn med å steike baconterningen sprø. Legg de på tørkepapir for å trekke bort overflødig fett. (hvis du skal være supersunn kan du jo bytte ut bacon med pinjekjerner...)
Salte og pepre kyllingfiletene og steik dem i baconfettet. Legg til side.
Bruk et pent fat eller en vid bolle. Legg salatblader utover og strø grovhakket basilikum over. Legg på agurk, paprika, tomater, vårløk, reddik og ost i pent oppskjærte biter utover fatet, så det ser pent ut. Skjær kyllingfiletene i pene skiver. Steik så aspargesene i panna med finhakka hvitløk i noen minutter, men la de ikke steike for lenge så de blir slappe. Anrett så kylling, asparges, bacon og krutonger på toppen av salaten. Server kunstverket med en god dressing, gjerne litt balsamicoeddik og en god olivenolje og noe godt i glasset... (hvitvin har visstnok ganske lav GI...;-) )og KOS deg med maten- DET er i alle fall sunt.
Ønsker dere en strålende helg folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails