Søk i denne bloggen

onsdag 3. november 2010

Bulgursalat med kyllingAv og til hadde det vært helt passelig at maten stod klar på bordet, uten at jeg trengte å løfte en finger. Og det er gjerne de dagene da jeg er mest chessen og lyster på at mulig. Merkelig hvordan det sammenfaller det der...
Da er det greit å lage mat som gir maks uttelling for minimal innsats. Dette er en sånn kjapp salat med mange gode smaker og den er superrask å lage. Dessuten er den ganske sunn i tillegg. Det er bare å putte i det du har lyst på og kjøleskapet kan tilby. Så topper jeg det hele med en kyllingfilet, men det er jo også valgfritt. Laks eller tunfisk hadde sikkert også funka bra. Bare å bruke fantasien! Fetaost og kikerter gjør den enda mer mettende.

Til middag for 1 og restelunsj dagen etter brukte jeg:
2 dl bulgur
3 dl vann
litt grønnsaksbuljong
2 kyllingfileter
1/2 glass sorte oliven
8 stk soltørkede tomater, hakket
1/2 agurk
Ca 12 cherrytomater
1/2 pk rucculasalat
1 liten rødløk
Olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du:
Begynn med å koke bulguren i vann med grønnsaksbuljong. Følg anvisningen på pakka. Det tar ca 12 min. La den avkjøle seg i et dørslag. Steik kyllingfiletene ipanna samtidig. La de ettersteke mens du kutter opp grønnsakene. Grovhakk oliven og soltørka tomat. Strimle løken i tynne skiver, del tomatene i to. Kutt agurkene i kvarte skiver. Riv rucculaen grovt. Bland alt og rør inn bulgurkorna. Drypp over olivenolje og et par skvis med sitronsaft. Salte og pepre. Legg opp på en asjett og topp med skiver av stekt kyllingfilet. Det var overkommelig, eller?
Server salaten med tzatziki og godt brød. Og definitivt en klunk rødvin!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails