Søk i denne bloggen

mandag 1. november 2010

Brosme i hvitvinssaus på grønnsakssengJeg er så heldig at jeg kjenner en ivrig fisker, og attpåtil er han veldig gavmild. Forrige lørdag ba jeg han på hjortefilet, og som en vertinnegave hadde han med to flotte fileter av brosme - rett fra havet!! Garantert fri for fiskeavfall og fosfat. Tusen takk til snille Lars som sørget for en herlig fiskemiddag.
Brosme er en dypvannsfisk i torskefamilien. Den har kritthvit, fast fiskekjøtt med en utpreget rein og delikat skalldyraktig smak. Perfekt til steiking eller ovnsbaking.
Denne retten har jeg funnet på selv og kombinasjonen av nydelig fisk, sprø grønnsaker, kremet hvitvinsaus og dill er helt fortreffelig. Lettvint å tilberede er det også- alt i en form.
Jeg pleier å servere poteter til, og denne gangen spanderte vi mandelpoteter som vi stekte i ovnen.

Til 4 personer trenger du:
8 filetkoteletter av brosme, eller annen fast, hvit fisk
1 purre
3 små paprika i ulike farger
8 friske champignon
1 potte dill
6 dl tørr hvitvin, resten av flaska går til kokken :-)
1 boks creme fraiche
salt, pepper

Slik gjør du:
Begynn med å helle vinen i en kjele og kok denne inn, til det er ca halvparten av mengden igjen.
Strimle paprika og kutt champignon og purre i skiver. Legg dette i bunnen av en ildfast form. Salte fisken godt. Legg brosme-filetene over grønnsakene. Hakk dillen og strø over. Pisk til slutt creme fraiche inn i vinreduksjonen og hell sausen over det hele. Bak i ovnen på 200 grader i ca 20 minutt. Server med halve ovnsstekte mandelpoteter eller noe annet du liker. Og gjerne noe kaldt, hvitt i glasset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails