Søk i denne bloggen

fredag 5. november 2010

Lasagne al forno


Ja, dette ble faktisk en lasagne til slutt. Klarte bare glømme å ta bilde av det ferdige resultatet. Hjemmelaget lasagne smaker bare SÅ mye bedre enn halvfabrikata. Ikke er det vanskelig å lage heller- det tar bare litt tid. Så når du først er i gang, lag dobbel porsjon og frys ned en, så har du hjemmelaget middag det bare er å sette rett i ovnen. Pasta er som sagt ikke noe jeg lager så ofte, men dette er absolutt en favoritt.
Kjøttsaus, ostesaus og pastaplater i skjønn forening- mektig og smakfullt.
Her er oppskriften på hjemmelagd lasagne.

Du trenger
500 gr karbonadedeig, evt kjøttdeig
1 stor løk
1 boks hermetiske tomater
2 selleristenger
8 ferske champignon
2 stk gulrøtter
1 paprika
2ss tomatpure
2 fedd hvitløk
2 ts sukker
2 ts hver av krydder som oregano, basilikum, timian av hver
salt og pepper

Til hvit saus
50 gr smør
3 ss hvetemel
ca 5 dl melk
200 gr revet ost- bruk det du liker best feks cheddar eller mozzarella
salt, pepper
litt revet muskatnøtt

12 pastaplater, av typen du ikke skal koke på forhånd.

Ca 150 gr revet ost til topping

Slik gjør du:
Begynn med kjøttsausen. Hakk løk fint, skjær champignonen og selleri i skiver, paprika i terninger og riv gulrøttene. Steik løken i olivenolje, ha i champignonen og brun den. Ha i kjøttdeigen og brun den mens du rører med en sleiv slik at den blir grynete. Ha i resten av ingrediensene, og la det hele koke opp. Smak om det trengs mer krydder. La denne sausen stå og putre mens du gjør i stand resten.

Lag hvit saus:
Smelt smøret og rør inn hvetemel. Spe med melk til en litt tykkere saus. Rør inn revet ost. Smak til med salt og pepper. La sausen koke et par minutter, slik at melsmaken forsvinner.

Smør en ildfast form og legg kjøttsaus, pastaplater og hvit saus lagvis. Avslutt med hvit saus og strø over revet ost. Steikes midt i ovnen på 200 grader i ca en halvtime. La lasagnaen stå på benken og "sette seg" i 15 min før servering. Server med salat og godt brød, feks hvitløksbaguette. Hvis du skal fryse ned en form, gjør du alt klart, men ikke strø på ost. Når du skal bruke den setter du den frossen i varm ovn, og strør på ost før du setter den i ovnen.
Ha en strålende helg folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails