Søk i denne bloggen

mandag 2. august 2010

Lettlaget fiskesuppe på hytteturI helga var jeg så heldig å bli bedt med på hyttetur. Det er noe av det hyggeligste jeg vet. Fred og ro og bare kos. Men vi skal jo spise på hytta også. Mange synes det er en fordel at matstellet er lettvint pga begrensede muligheter når det gjelder tilberedning, frakt og oppbevaring. Men det trenger neimen ikke bety at maten må smake dårligere av den grunn! Tenkte jeg skulle ta med en oppskrift på fiskesuppe jeg lagde i helga. Synes fiskesuppe er utrolig godt og samtidig en fin måte å få i seg fisk på. Fiskesuppe kan jo lages etter hva man får tak i og har tilgang på. Og hvis du har mulighet til å sette garn eller fiske sjøl, eller har en god fiskehandler nærheten er det bare å boltre seg!
Denne oppskriften kan varieres og bygges ut med å koke egen fiskekraft feks. Men her har jeg tatt noen snarveier og jukset litt, med tanke på hytteliv.
Til 4 skrubbsultne hyttegjester trenger du:
Ca 1 kg fiskefilet, feks laks, sei og torsk. Andre fiskeslag som er egnet er steinbit, breiflabb, brosme, berggylte osv. Det er ikke godt med for mye feit fisk i. Frossen fisk går bra.
1 boks reker i lake- tilsvarende i ferske for luksusutgaven.
4-5 gulrøtter
1 purre
1 fennikel
Ca 10 dl vann
1 glass hvitvin, feks fra 3-literen.
2 fiskebuljongterninger (bytt ut vann og buljongterninger med fiskekraft hvis du har.
3 dl kremfløte
1 bunt frisk dill
En smørklatt
Salt
Pepper

Slik gjør du:
Kutt grønnsakene i terninger og fisken i litt større biter. Fres grønnsakene i smøret uten at de blir brune. Hell over vinen og la det koke inn litt. Hell over vannet og ha i buljongterningene. Bruk gjerne noe av laken fra rekene, men smak underveis, den kan være veldig salt.
Ha oppi fløten og la det få et oppkok. Smak til med salt og pepper. Hvis du ønsker en tjukkere suppe kan du strø litt maizennajevner av den lyse typen i suppa.
Legg i fisken og la suppa trekke- ikke koke- til fisken er gjennomkokt. Trekk suppa fra varmen og ha i rekene. Kokte reker blir seige og gummiaktige av for hard varmebehandling. Til slutt klipper du dill over og serverer. Fersk loff med godt smør og hvitvin er godt ved siden av. Du kommer til å få masse skryt, (for liten innsats) jeg lover! :-D

6 kommentarer:

 1. Heldige er de som har med seg deg på hyttetur, Kjersti;) Dette så godt ut!

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig respons! Det var godt og så er det superenkelt og raskt, så det kan alle lage :-) og jeg blei også godt oppvarta!

  SvarSlett
 3. Den fiskesuppa der så utrolig god ut! ble ganske sulten nå

  SvarSlett
 4. Fort gjort å lage- bare å sette i gang Martine;-)

  SvarSlett
 5. prøvde denne i går, og fikk definitivt bestått! =)

  SvarSlett
 6. Så bra! Veldig hyggelig at det faller i smak. Håper du finner flere oppskrifter som frister! :-) Tar gjerne i mot innspill om fisk, er ikke min sterkeste side...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails