Søk i denne bloggen

søndag 15. august 2010

Loff, for anledningen custom made med dill og sitron



Hjemmebakt brød smaker så mye bedre enn kjøpebrød og det som er så fint er at det kan skreddersyes for anledningen. "Custom made" rett og slett. I dag skulle det være fiskesuppe til middag og da fikk jeg en ide om å putte dill og sitron i loffen. Det blei veldig godt og brødet passer også til annen fiskemat som reker, krabber, røkelakssmørbrød osv. Fort gjort var det også. Dessuten lukter det nydelig i hele huset og alle blir så glade av det. La deg inspirere- prøv feks med revet ost og fersk basilikum. Eller soltørket tomat og oregano. Leit i skuffer og skap og tryll frem en ny smak du og!
Her kommer oppskriften, og til to små loff trenger du:
Ca 700 gr hvetemel
50 gr tørrgjær
1 ss sukker
1 ss salt
5 dl melk
50 gr smør
1 egg
2 poser tørket dill
Saft og revet skall av en sitron

Smelt smøret og varm melka i samme gryte til væsken holder 40-45 grader. Ha egget oppi melkeblandinga. Bland det tørre, men hold noe av melet igjen til utbaking. Ha i sitronskallet og dillen. Bland inn det våte og elt deigen til den er smidig og blank. La deigen forheve til dobbel størrelse, ca 30 min. Sett ovnen på 200 grader. Bak ut to pene brød og la de etterheve i ca 20 minutter. Stekes på nederste rille i 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails