Søk i denne bloggen

onsdag 11. august 2010

Augustmat: Mammas blomkålsuppe og pannekaker med nyrørte blåbærNoen ganger frister det ikke så mye med all slags fancy og jålete moderne mat med rare navn og merkelige ingredienser. Da er det bare en ting som duger - gammeldags mat på mammas måte. Vi er på hyttetur og har blåbær rett på utsiden av døra, og da måtte det bli pannekaker da... og suppe. Men posesuppe er bare ikke godt, og i mine øyne er det en kjemisk blanding av kunstige stoffer og salt. (bare les innholdsfortegnelsen og se hvor mange ting du ville putta i en suppe!) Ikke spesielt sunt og alt annet enn godt! -Hvis jeg skal si min hjertens mening! (Og det skal jeg jo, siden det er min blogg ;-) haha!)
Så her kommer oppskriften på mammas gode, gammeldagse blomkålsuppe, og du kan bare glede deg- for denne suppa smaker herlig!

Du trenger til 4 personer:
2 stk blomkål- delt i buketter
Vann til det nesten dekker
Evt litt grønnsaksbuljong
50 gr smør
2 ss hvetemel
3 dl kremfløte
Salt og pepper

Slik gjør du:
Kok blomkålen så vidt mør i vannet med buljongen. Hell så av kokevannet og ta vare på det. Spar blomkålen. Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med kraften til du får en fyldig og passe tykk suppe. Hell i fløten og la suppa få et oppkok. Smak til med salt og pepper. Legg i blomkålbukettene og server.

Pannekakene lager du slik:
4,5 dl hvetemel
1ts salt
4 egg
8 dl melk
2 ss smelta smør

Slik gjør du:
Bland det tørre og visp inn 1/3 av melka om gangen. Ha i de sammenpiska egga. Rør inn smøret til slutt. La røra svelle i ca 30 minutter. Så steiker du tynne pannekaker på middels varme. Server med nyrørte blåbær og iskald melk. Mmmm, augustmat for store og små bærplukkere :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails