Søk i denne bloggen

onsdag 25. august 2010

Havregrøt til hverdagshelter
Dette er ikke et innlegg for de store anledningene. Ingen trøfler, gåselever eller russisk kaviar. Lite glamour. Det er derimot en hyllest til alle hverdagshelter som kommer på jobb halv åtte om marran, dag etter dag og holder ut til ettermiddagen. Det krever sitt. De trenger bensin! Jeg elsker hverdager og jeg elsker havregrøt. Men det må være lov å pimpe både havregrøten og hverdagen litt. Og hvis du får brekninger bare av ordet, synes jeg du skal teste denne versjonen og få et nytt syn på havregrøt. Den holder deg gående i timevis og er stappa full av fiber, sunne fettsyrer og langsomme karbohydrater. (Jeg leste et sted at kombinasjonen av havre og melk bringer frem hverandres beste egenskaper- det er jo nesten hverdagspoesi...) Også er den selvfølgelig veldig veldig god. :-D

Du trenger:
1 dl havregryn
1 dl 4 korn
1-2 ss grovbakstmel, eller annet grovt mel- bruk det du har
1-2 never rosiner
2 ss linfrø
1 revet eple
2 ss honning
2 ts kanel
1 ts salt
1 klatt smør (kan sløyfes)
5 dl melk, eller en blanding av melk og vann

Slik gjør du:
Det er så LETT: Ha alt oppi en gryte og kok opp på middels varme. Pass på å røre rundt innimellom. Jeg synes den er best når den får stå og putre og kose seg litt. Blir den for tjukk er det bare å ha i mer væske.
Spis den med feks: cottage cheese og banan, syltetøy, hakkede nøtter, friske bær....
Det er bare den BESTE starten på dagen!
Ha en fin hverdag alle sammen :-))

5 kommentarer:

 1. Jeg liker at det er lett og jeg liker havregrøt. Dette er en sulten blogg! Sulten på lesere også, forstår jeg. Smil :)

  SvarSlett
 2. Endelig! Der kom oppskrifta på den fantastiske havregrøten din!!!

  SvarSlett
 3. den skal jeg prøve :o)

  SvarSlett
 4. For en noen sunne lesere jeg har! :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails