Søk i denne bloggen

onsdag 20. oktober 2010

Varm sjokolade


Mmmmmmm...Varm sjokolade med krem, det finnes vel ikke noe bedre på en kald høstkveld? I en romslig kopp og rikelig med fløteskum- det er et øyeblikks lykke! Men det må være ekte sjokolade og krem, ikke kakao med noe sånt skvip fra spruteflaske altså..
For meg er det rein og skjær luksus, og da synes jeg man skal unne seg de beste råvarene, og virkelig NYTE. Ikke hver dag, men en gang innimellom når man skal kose seg litt ekstra.
Varm sjokolade kan gjerne varieres med ulike smakstilsetninger. Hvis du ikke har prøvd med cognac i, også kjent som Lumumba, bør du prøve det. Smaker helt herlig og varmer selv de mest frosne sjeler. Ellers er ikke Baileys å forakte, og det smaker faktisk nydelig med litt revet appelsinskall.
Her er oppskriften i alle fall, og skal du unne deg bare en ting denne uka; la det bli dette!

Til 3-4 kopper trenger du:
1 plate mørk sjokolade, gjerne med 70 % kakao
3 ss vann
7 dl H-melk
1/4 vaniljestang
evt litt sukker

1 boks kremfløte
litt sukker

Slik gjør du:
Ha vannet i en kjele og brekk sjokoladen i småbiter. La sjokoladen smelte i vannet og rør det jevnt og klumpfritt. Spe med melka, og smak om det trengs litt sukker. La det hele bli rykende varmt, men ikke la det koke- da blir det snerk på den varme sjokoladen.
Visp kremen med litt sukker til myke luftige topper. Faren min påstår at den bør håndpiskes, og det har han muligens rett i.
Server med en raus kremdott i myk sofa med pledd...
Ha en herlig høstkveld!

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails