Søk i denne bloggen

mandag 14. februar 2011

Pavlovakake


For de av dere som skal feire valentin-dagen idag tenkte jeg at jeg skulle tipse om en kake/dessert som er hyggelig å servere til en du er glad i.(og for oss som ikke feirer er det uansett hyggelig å bake og spise en god kake!)
Det er en av mine absolutt favorittkaker. Pavlova er oppkalt etter prima ballerinaen Anna Pavlova, som fikk bakt kaken til ære for seg under et besøk i Australia. Ettersom vi er inne på temaet ballett kan jeg anbefale å ta kjæresten med å se "Black Swan" på kino og servere Pavlova etterpå- så har du et tema for kvelden ;-))
Både filmen og kaka er vel verdt å få med seg.
Pavlova er marengsbunn dekket med krem og toppet med frisk frukt eller bær. Kaka er helt vidunderlig. Den smelter på tunga og det føles som du tar en bit av en sky...innbiller jeg meg.
Det er ikke noe hokus pokus å bake heller, og du kan gjøre i stand bunnen på forhånd og legge på krem og bær rett før servering.
Og hvis du vil variere kan du ha nøtter, kakao eller sjokolade i marengsen og bruke vaniljekrem eller sjokoladekrem oppå...mmmmm....

Til en stor og fluffy pavlova trenger du:
6 stk eggehviter
2 ts epleedikk
4 dl sukker
1 ss maizennamel

Til fyllet:
2 bokser kremfløte
3 ss melis
1/2 vaniljestang
ca 600 gr friske (eller frosne bær) etter smak, bringebær og blåbær er en utsøkt kombinasjon.

Slik gjør du:
Bunnen: ha eggehvitene i en helt ren bolle (ellers kan du risikere at de ikke blir stive)og pisk inn litt og litt sukker. Pisk til du får en skummende, hvit og blank masse som er helt stiv. Tilsett maizenna og eddik og pisk det inn. Tegn opp en stor sirkel på et ark med bakepapir oppå en steikeplate og bre marengsen utover med en slikkepott innenfor sirkelen. Prøv å få til en liten kant/forhøyning ytterst.
Steikes på 150 grader midt i ovnen i en time. Etter en time kan du skru ned til 100 grader og la kaka stå inne en halvtime til. Trekk FORSIKTIG bort bakepapiret og avkjøl bunnen på rist.

Til fyllet pisker du fløten med melis og korn fra vaniljestanga. Ikke pisk kremen for stiv, men la det bli fløyelsmyke hvite topper- dette får du best til når du bruker melis i stedet for sukker.

Rett før servering brer du kremen utover kakebunnen og topper verket med massevis av bær. For ekstra effekt kan du rive over litt mørk sjokolade og pynte med litt hakket mynte eller sitronmelisse. Server umiddelbart!

Nytes gjerne med kruttsterk kaffe eller et aldri så lite glass dessertvin...
Ha en fin mandag, folkens!

1 kommentar:

  1. Mmmmmm...marengs, krem, bær- whats not to love. :-) Denne skal jeg bake i helga. Kjempefin blogg forresten, mange spennende oppskrifter her!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails