Søk i denne bloggen

lørdag 12. februar 2011

Indisk kylling cyrry / chicken curry


Blogginnleggene mine kommer ujevnt og sjeldent for tida, takket være utstyret som synger på siste verset og ikke alltid samarbeider. Men nå er nytt bestilt, så da satser jeg på større aktivitet. :-))
I dag tenkte jeg å dele en supergod oppskrift med dere, som gjør at du helst vil slikke asjetten rein etter¨å ha spist opp. Oppskriften kommer fra India, overlevert av en indisk nabo av en venninne, så dette er "the real deal". Det er ikke så mye hokus pokus, hvis du har foodprocessor til å mose løken med er det ganske lettvint.
Jeg får beklage for eventuelle sarte sjeler som synes det er "ekkelt med nærbilder av rått kjøtt", men det er nå engang slik maten ser ut - deal with it!
I denne oppskriften er det to ting som er spesielt viktig:
At du bruker hel, rå kylling- resultatet blir ikke bra med kun fileter, og at du bruker curry/karri av god kvalitet. Kjøp gjerne indisk hvis du får tak i. Men pass på styrken- hvis du ikke vil ha det brennhett da..
Ikke la deg forskrekke av mengden løk, det er den som gjør smaken så fantastisk.

Til kylling i karri til 8 personer trenger du.
2 stk rå, hele kyllinger, flådd og delt i åtte.
6 store løk
6-8 fedd hvitløk
2-4 ss karripulver, avhengig av styrke og smak.
3 ss tomatpure
2 ss buljongpulver
2-3 ts salt
vann, ca 6-8 dl
2 stk poteter
4 ss klaret smør eller matolje.

Slik gjør du:
Start med å rense løken. Har du foodprocessor kjører du løkbåter i bollen med kniv til det blir en grov slags "mos". Hvis ikke må du rive løken på grovt rivjern. Da anbefaler jeg svømmebriller og kjøkkenvifte! ;-)
Varm opp smør eller olje i en stor gryte og ha i løkmosen. La den bli gylden mens du rører rundt. Ha i karri, tomatpure, buljong og hvitløk og steik videre i noen minutter til det blir en mørk gylden masse og det dufter deilig. Legg i kyllingstykkene og la de bli stekt på overflaten. Hell så over vann til det dekker kyllingen og legg på lokk. La det putre under lokk i en halvtimes tid, gjerne lenger. Smak og kjenn om det trengs mer karri og buljong, og kanskje bittelitt sukker. Riv potetene på rivjern og bruk dette til å jevne sausen med. Den skal bli litt fyldigere, men ikke tjukk.
Dette serveres med ris og gjerne nanbrød og raita. (Oppskrift på nanbrød kommer i morgen!) Annet perfekt tilbehør er fine folk og indisk øl.
Enjoy og ha en riktig god vinterhelg folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails