Søk i denne bloggen

lørdag 24. juli 2010

Matauk- sjølplukka blåskjell!




Se på disse blå delikatessene!
Jeg har sansen for god, gammeldags matauk og hente maten fra naturen for egen maskin. Hvis ikke du har prøvd å plukke blåskjell sjøl, er det noe som absolutt kan anbefales. Fin feriesyssel for store og små. Bare pass på at skjella ikke er giftige. Det finner du raskest ut av ved å ringe den GENIALE BLÅSKJELLTELEFONEN på 820 33333 Det er å anbefale at du plukker fra et sted med god vannutskiftning og god vannkvalitet.
Plukk av hjertens lyst så mye du trenger. Hvis du må kjøpe i butikk holder et kilosnett til to personer.
Blåskjella må skrubbes godt og ligge i kaldt vann en stund. Skjell som IKKE lukker seg må kastes.
Så putter du bare skjella i gryta sammen med noen godsaker og damper til de åpner seg. Oh, lykke!
Her er en klassisk oppskrift:
1 kg blåskjell
3-4 fedd hvitløk
1 bunt vårløk
2-3 stilker selleri
1 boks kremfløte
1 god klunk hvitvin hvis du har.

Grovhakk grønnsakene, legg det i bunnen av gryta. Ha i skjella, hell over væsken. Dampes på sterk varme til de åpner seg, ca 5-7 minutt. Skjell som IKKE har åpnet seg nå må kastes!
Server med ferskt, godt brød til å dyppe i den deilige kraften som har dannet seg.
Da burde sommerkvelden bli intet mindre enn fantastisk- og hvis det mot formodning ikke
er tilfelle, nytter det i hvert fall ikke å skylde på kokken:-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails