Søk i denne bloggen

torsdag 22. juli 2010

Ostekake- en kickstart

Tenkte jeg måtte kickstarte bloggen med en oppskrift på en av mine favorittkaker. Synes ostekake er veldig godt og blir ikke lei av klassikeren med kjeksbunn og ostefromasj. Slik lager jeg min favoritt ostekake:

Bunn:
1 pk Bixit kjeks
100 gr smelta smør
Knus kjeksen, bland inn smøret og trykk det ut i en springform. Funker bra å glatte det ut med en spiseskje. Hvis formen er litt liten trykker du det bare oppover sidene, det ser bare ekstra lekkert ut. Stekes midt i ovnen på 200 gr, 5-7 min til det får litt farge og blir litt karamellisert.

Fyll:
1 pk philadelfia ost naturell (200 gr)
1 boks kremfløte (3 dl)
150 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 boks lettrømme (3 dl)
1 pk sitrongele

Bland osten og rømmen til en glatt masse. Pisk fløten med melisen og vaniljesukkeret til luftig krem. Dette blandes. Lag gele etter anvisningen på pakka, men bruk kun HALVE vannmengden; 2,5 dl. La det avkjøle seg før du rører det i ostekremen litt etter litt. Tynn stråle mens du rører godt. Da er det bare å helle fyllet over bunnen i formen og sette hele herligheten i kjøleskapet for å stivne. Det er best å la det stå over natta, eller i alle fall 6 timer....(den som venter på no godt osv...)
Før du serverer er det ekstra lekkert og godt og pynte med frisk frukt eller bær. Jeg valgte jordbær, siden det er så DIGG, og vi er midt i sesongen som er så altfor kort...
Det blei forresten en god del jordbær igjen i kurva- de lagde jeg en deilig jorbærsaus av: moste de i foodprocessor med litt limesaft og litt melis. (smak til, ikke for mye.) Superfriskt og lekkert å anrette kaka med!

Da er det bare å nyte den, enten i godt selskap eller aleine, med en god kopp kaffe eller kanskje iste i varmen. Perfekt til terassekos, spør du meg!

1 kommentar:

  1. Dersom du vil ha en litt "lettere" utgave av den relativt rikholdige kaka, funker det faktisk veldig bra å bytte ut rømme med kesam og vanlig philadelfia med light varianten. Det gjorde jeg sist, og kaka blei minst like god- til min overraskelse...

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails