På kjøkkenet flykter jeg inn i min egen verden av gode råvarer, deilige smaker, spennende ingredienser og (dessverre) en gedigen oppvask til slutt...Du er hjertelig velkommen til å bli med!
Søk i denne bloggen
mandag 8. november 2010
Vichysoisse av mandelpotet med bacon
Ikke la deg skremme av navnet, det er nemlig bare en helt vanlig potetsuppe! Men det er fransk, og da synes jeg det er så fint å si- det høres liksom så flott ut. Dette er også en rett vi har fått servert i matklubben. Suppe er undervurdert, og det smaker utmerket på kalde høstdager. Denne var helt herlig- myk, kremet og fyldig. Hvis du trudde poteter var utgått på dato, må du prøve denne godbiten og revurdere potetsynet ditt. Fabelaktig god, billig og morsom å servere. Den passer også perfekt på en kjøttfri dag, bare å bytte bacon ut med annet garnityr.
Her er oppskriften på vichyssoise av mandelpoteter med purre og bacon:
Til 4 personer trenger du:
10 mandelpoteter, skrelt og i terninger
2 hele purrer, i ringer
2 ss smør
d dl hønsekraft, eller buljong i nøden
Salt, pepper
2 dl kremfløte- pisket til krem
8 skiver bacon, skåret i terninger og sprøstekt
Slik gjør du:
Smelt smøret og fres purren til den er myk og blank, uten at den tar farge. Ha i potetene. Hell over kraften, og la det få et oppkok. La suppa putre under lokk på svak varme til potetene er helt møre. Smak til med salt og pepper. Kjør det i blender eller stavmikser, og tilsett den piskede kremen rett før servering. Pynt med bacon før servering.
Bon apetit!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denne så overkommelig ut - selv for meg...he he;) Må prøves!
SvarSlettKan nesten ikke gjøre noe galt med den, også smaker den skikkelig luksuriøst, bare prøv! :-)
SvarSlett