Søk i denne bloggen

onsdag 4. august 2010

Tjuvstart på sesongen - krabber!



Igår fikk jeg servert disse flotte krabbene. Det er så utrolig godt og jeg elsker å sitte lenge ved bordet og knekke klør i timesvis og maule det saftige og smakfulle kjøttet. Vi var nok litt tidlig ute for sesongen starter ca midt i august, og da kan du prøve å lystre krabber i måneskinn. Da ror du mellom holmer og skjær og lyser i vannkanten med et kraftig lys. Så gjelder det å være rask og fange krabbene med en håv før de forsvinner ned i dypet. Skal du koke krabbene sjøl er det nesten best å gjøre det ute. Det lukter nemlig ganske..intenst og veldig skalldyr...for å si det sånn. Det er jo litt omdiskutert hvordan man koker og avliver skalldyr mest humant. Jeg er vant til å legge krabbene i KOKENDE vann og vannet skal være skikkelig salt. Bruk evt sjøvann. Krabbene må kokes i ca 25 min. Nykokte krabber med fersk loff, sitron, majones og dill. Fantastisk!! Og det fortjener en god vin! Prøv med rosévin. Eller så er det jo aldri feil med Chablis til skalldyr. Eller øl. Eller det du har lyst på!

3 kommentarer:

  1. Blir mer og mer begeistra for all den gode maten vi kan skaffe sjøl! Tenk hvor kortreist, stort sett sunn og velsmakende den er. Og hvor lite som skal til for å få frem den gode smaken. Og ingen tilsetningsstoffer er nødvendig. Ren og skjær matglede i alle ledd!

    SvarSlett
  2. Så bra blogg du har lagd!Her skal jeg følge med, fiskesuppa skal snart prøves :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk, Elise! Veldig hyggelig med respons. Kom gjerne med ønsker, forslag, spørsmål eller tips.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails