Søk i denne bloggen

onsdag 22. september 2010

Fersk kjøtt og suppe


I føljetongen "rotfrukter og kokekjøtt" får vi i dag kapittelet om fersk kjøtt og suppe... (Det er jo rene såpeoperaen, tar jo aldri slutt...)
Det må vel kunne sies å være kongen over disse rettene? Først grønnsakssuppe lagd på en herlig smakfull kjøttkraft og så kjøtt som "trillar i hop i munnen" med sursøt løksaus og melne poteter til. DET er godt det!
Klassisk søndagsmiddag, og det vekker garantert begeistring. Også er det jo denne kålen da. Supersunn, billig, full av fiber og vitamin c! Så kålen fortjener absolutt å komme inn i varmen.
La gryta putre på komfyren mens du er på sopptur eller ligger på sofaen..;-)

Til 8 personer trenger du:

3 kg bibringe eller annet kokekjøtt fra storfe, som feks bog.
1 middels kålhode
1 stor kålrot
6 gulrøtter
1 stor sellerirot
1 stor purre
ca 3 liter vann

Slik gjør du:
Legg kjøttet i en gryte og hell over vannet. Kok opp og skum av. La kjøttet trekke på svak varme i ca to timer, eller til det er mørt. Ta det opp og skjær i så pene skiver som du får til. Mens kjøttet koker kutter du grønnsakene i biter. Når kjøttet har kokt har du grønnsakene i kraften og lar det koke ca 15 minutter til de er møre.

Til løksausen:
2 store løk
Vann, ca 10 dl
3 ss smør
3 ss hvetemel
Salt
Pepper
Sukker og edikk

Hakk løken ganske fint og ha i en gryte. Ha på vannet. La det koke i ca 10-15 minutter til løken er myk. Hell av kraften, ta vare på den og løken. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med løkkraften. Bruk evt noe av grønnsakskraften hvis du trenger mer væske. Ha i løken. Smak til med sukker og eddik til du får god og sterk sursøt smak på sausen. Salte og pepre.
Server først grønnsakssuppa som forrett og deretter kjøttet med løksaus, grønnsakene fra kraften og kokte poteter som hovedrett. Det er mat for mons!

2 kommentarer:

  1. Dette var jeg så heldig å få smake på! Kan anbefales på det sterkeste. =) Du er SÅ flink Kjersti. Klem fra Jea

    SvarSlett
  2. Så hyggelig å høre! Det varmet en motløs blogger som venter og venter på lesere... Men fersk kjøtt og suppe ER utrulig godt! Vi får se hva vi rører sammen neste gang!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails