På kjøkkenet flykter jeg inn i min egen verden av gode råvarer, deilige smaker, spennende ingredienser og (dessverre) en gedigen oppvask til slutt...Du er hjertelig velkommen til å bli med!
Søk i denne bloggen
fredag 27. august 2010
Saftig sjokoladekake i langpanne
Ingen kan motstå en mørk, saftig sjokoladekake trur jeg. Jeg kan i alle fall ikke. Lunken, fersk med ISKALD melk. Da er jeg i himmelen- i noen øyeblikk. Etter jeg fikk denne oppskriften har jeg ikke hatt bruk for noen andre. Det er rett og slett den perfekte sjokoladekaka i langpanne.
Den blir saftig, høy og holder seg i flere dager. Jeg trur det er rømmen som gjør den så saftig. I oppskriften min har jeg fiksa litt på glasuren så det blir mer en slags krem, fløyelsmyk og helt herlig. Dessuten er den superenkel, ikke noe dill dall. Perfekt til barnebursdag, kakelotteri (det fins hjemme på sørlandet enda), hvis du skal servere mange eller når du bare har lyst på en UTRULIG god sjokoladekake. Jeg har fått oppskriften av en venninne, og jeg har sett utallige versjoner på nettet. Her er min.
Du trenger:
5 egg
1 boks lettrømme
4 dl vann
400 gr smør
8 ss kakao
9,5 dl hvetemel
9 dl sukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Bland alt det tørre, UTENOM kakaoen. Ha vann, kakao og smør i en kjele og la det få et oppkok. Visp det sammen så eventuelle kakaoklumper forsvinner. La det avkjøle seg litt. Ha kakaoblandingen, egg og rømme oppi det tørre og rør sammen til en jevn røre.
Hell det over i en langpanne dekket med bakepapir. Rop ut om det er noen som vil slikke bollen... ;-)
Steik kaka midt i ovnen på ca 175 gr i ca 40 minutter. (alle ovner er forskjellige.) Sjekk med en bakepinne eller kakenål om kaka er gjennomstekt.
Mens kaka steiker lager du glasuren:
GLASUR
100 gr smør
2 plater kokesjokolade
1 egg
1 boks philadelphia ost naturell
ca 500 gr melis
Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade sammen på lav varme. Rør i egget. Ha nesten all melisen i en bolle, men spar litt. Ha i sjokoladeblandinga og kremosten. Rør alt sammen til en tjukk krem. Juster eventuelt med resten av melisen.
Hvis du vil lage en luksusglasur kan du feks ha litt Bayley's eller cognac eller en annen likør i. Det er ikke feil med en skvett i kaka heller. Jeg syns det smaker godt med saft og skall fra en appelsin i både røra og glasuren. Finn din egen vri- det er utrolig hvor mye som passer sammen med sjokolade.
Når kaka er sånn passe avkjølt, dvs fremdeles litt lunka, brer du glasuren over i et TJUKT lag. Til slutt kan du pynte med noe pent hvis du vil, men det er ikke noe must. Server med sterk kaffe og iskald melk til de som vil. Også er det bare å kose seg! Og siden du har en hel langpanne full blir sikkert naboen eller kollegaen eller noen andre veldig glad for å bli bedt på kaffe og kake.
Ha en strålende fin helg alle sammen!
Og det er ennå ikke for seint å bli med på giweawayen lenger ned på sida. Store vinnermuligheter. :-D
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Den så helt nydelig ut! Er det den du laga den gang vi jobbet på Rehab? Jeg er klar for å prøve:)
SvarSlettTakk, Kjersti!
SvarSlettNå er helga reddet.Skal bake den allerede i kveld:-)God helg!
Høres bra ut. Kos dere, håper den får bein å gå på. :-)
SvarSlettHmmm...denne oppskriften så kjent ut!!! =) Men ser du har byttet ut glasuren til en som så VELDIG spennende ut(DEN skal jeg prøve neste gang!) OG, folkens, denne kaken en GOD og kan anbefales på det sterkeste! (også holder den seg godt noen dager pga rømme uten at den blir for tørr)
SvarSlettJeanette
Hei!
SvarSlettJeg bakte den kaken i helgen!
Sønnen min hadde barnebursdag.
Den kaken er den beste kaken jeg har smakt!!
Har bakt mange skjokolade kake, men denne er den beste.
Sønnen min digget den!! alle de andre barna også!
Tusen takk for oppskriften:))))
Tusen takk for koselig tilbakemelding, Rosa. Så bra at det blei suksess! Håper du finner flere oppskrifter her inne som frister! Gratulerer med sønnen :-)
SvarSlettDenne skal testes:) Men lurte på en ting, kan oppskriften halveres? Hvordan blir det med bakepulver og natron, kan dette også bare halveres? Gleder meg til å prøve!
SvarSlettJea
Jeg har ikke prøvd å halvere den før, men jeg ville gjort et forsøk, og også halvert bakepulver/natron og stekt i en rund form. Lykke til :-)
SvarSlettnyyydelig kake! har allerede gitt oppskriften videre til svigerinnen min som egentlig ikke liker sjokokake så godt. nå har hun ombestemt seg...
SvarSlettFantastisk god! er lei av å lage tørre sjokoladekaker, men endelig fant jeg en oppskrift på en saaftig kake! Takk så mycket;)
SvarSlettUtrolig god kake - veldig glad jeg kom over oppskriften når jeg googlet! Serverte den først i mannens bursdag i går, og tok med rester til kollegaer på jobben i dag....Tusen takk!
SvarSlettHvor stor er din langpanne? :-/
SvarSlettHar ikke nøyaktig mål i kubikkcentimeter jeg, men har bakt den i mange ulike langpanner til forskjellige ovner, og det har gått bra. Bare pass på å ikke ta skjeene med bakepulver og natron for fulle, som vanlig når man baker. Bedre lykke neste gang :-)
SvarSlettDa har jeg endelig funnet den perfekte oppskriften og ingrediensene til en saftig sjokoladekake... tuuuusen takk!!!
SvarSlettJeg skal ha selskap i morgen og skal ha den sjokoladekaken i sleskapet.. Hmmm , den så kjempe god ut så gleder meg kjempe mye !
SvarSlettOJ, denne må vi lage en kveld vi skal kose oss! så dødsgod ut.. NAM!
SvarSlettMalene :)
Kaken er i ovnen og skal serveres på dugnad i morgen. Pleier vanligvis å holde meg langt unna "kjedelige" langpannekaker, men denne oppskriften var så forskjellig fra tradisjonelle smør og sukker hvitt eller eggedosiskaker at jeg måtte prøve. Gleder meg til å smake!
SvarSlettGod helg
Hilsen Mari Skaug
Kjempespennende oppskrift. Kan den fryses?
SvarSlettTusen takk for nydelig sjokoladekake!!
SvarSlettHar prøvd den flere ganger nå,får SÅ mye skryt! nydelig kake!
SvarSlettMmmmm NAM NAM, dette så farlig godt ut ja! Så jeg måtte selvsagt lage den selv, nå står kaken i ovnen og jeg klarer nesten ikke å vente til den er ferdig:))
SvarSlettDu skriver 1 boks philidelphia, så jeg regner med at det skulle være 200g philidelphia i glasuren, det finnes også philidelphia med 300g i, men man kan jo også velge hvor mye en vil ha etter eget ønske :)
jeg elsker kaka! Har laget den flere ganger, og fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på den! Garantert saftig:-) jummii:-)
SvarSlettDenne var bare heelt det man hadde lyst på når man fikk sjokkosug! Oppskrift notert og spart på for alltid ;) TAKK, Im in heaven :D
SvarSlettskal prøve den ut imorgen :D
SvarSlettkaken er kjempe god, fantastisk.. Men inneholder faktisk 14597 kalorier.. øddlagte jeg morroen nå?
SvarSlettanonym: hahahah, litt :p
SvarSlettJeg har lett etter en god og enkel langpannesjokoladekake, og denne fungerer utmerket! Bakt, smakt og godkjent i dag. (Gjelder selve kaken - jeg brukte en annen glasur.)
SvarSlettEn snarvei: Smelt smør med kakao, og ha i kaldt vann, da slipper man å vente på avkjøling. Resultatet ble bra, så jeg tror ikke det er noe poeng at blandingen skal være varm. Gi lyd hvis jeg tar feil :-)
Er den fast nok til å formskjæres? Har lyst til å prøve denne, jeg har ennå ikke funnet den optimale sjokoladekaken...
SvarSlettNår den er helt fersk er den nok for løs, hvis du tenker å skjære til for å lage figur som tog, klovn osv. Har aldri prøvd selv, men tipper at om den får stå over natta, så går det bra. Den er ganske holdbar nemlig. Lykke til :-)
SvarSlettSkal ikke skjære ut noe avansert, bare et 5-tall. Da lar jeg den stå over natta før jeg skjærer.
SvarSlettKaka var kjempegod, dette er vår nye favoritt-sjokoladekake her i huset! Veldig holdbar også!
SvarSlettBruker du de langpannene som tilhører ovnen, eller slike som er mindre som skal stå på rist?
SvarSlettSkal bake den til kollegaene i morgen. Satser på det blir suksess! :)
Jeg bruker de store langpannene som hører til ovnen.
SvarSlettLykke til med bakst, den er lett å få til!
Skulle ønske jeg var din kollega :-)
Jeg bruker de store langpannene som hører til ovnen.
SvarSlettLykke til med bakst, den er lett å få til!
Skulle ønske jeg var din kollega :-)
Jeg bruker de store langpannene som hører til ovnen.
SvarSlettLykke til med bakst, den er lett å få til!
Skulle ønske jeg var din kollega :-)
Woah! Beste sjokoladekaka ever! Tenkte jeg skulle lage en god kake og googla og googla til jeg endte her. Etter å ha lest alle kommentarene bestemte jeg meg for at denne skulle jeg lage til sønnen min som hadde bursdag.
SvarSlettVar usikker på om dette faktisk var nok til en skuffekake så jeg presterte å doble oppskrifta. Det var nesten så det rant over så da fikk jeg også bekrefta at oppskriften din var helt perfekt.
Tusen takk for oppskrifta, skal lage kaka igjen i dag, den er blidd en klassiker i familien min allerede. ALLE elsket den, helt fantastisk saftig og god. Nam nam og takk takk! :)
Så man skal ikke lage eggedosis først altså? :)
SvarSlettNei, dette er en litt annerledes oppskrift, både enklere og bedre, etter min mening. :-)
SvarSlettDet går helt fint an å halvere sukkermengden:-) 9 dl sukker er i overkant! Jeg halverte sukkermengden og ellers var oppskriften lik.. ble minst like god:-)
SvarSlettSaftigste og beste langpannesjokoladekaka jeg har laget noensinne!!!
SvarSlettFikk masse komplimenter for den fra små og store. Den ble bakt til barnebursdag og flere av ungene ville ha mer, mer og enda mer!! :)
Denne blir nok en klassiker her i heimen!! Takk, for fantastisk oppskrift!
-Ida-
Hei! Skrev her: Rosa 00:48 19. september 2010! Mistet alt på min pc så jeg har lettet og lettet etter denne oppskriften!! Har laget den hvergang jeg skal bake sjokoladekake!! Nå har jeg skrevet ned oppskriften!! Igjen Tuuuuuusen takk for oppskriften!!
SlettDen mest spennende langpanne-sjokoladekake jeg har hørt om ! Nå skal det bakes !
SvarSlettMan må holde julefeiringen ved like, og trappe litt sakte ned ;) :D
Ok, den er til en juletrefest - men jammen skal jeg ha et par biter helt selv - man må jo smake på maten man lager ;)
Skal prøve med en dæsj Amaretto i glasuren.
Skal man bare røre eggene i, eller skal de vispes til eggedosis ?
Jeg er så glad jeg fant bloggen din :) :) :)
Tusen takk!! Veldig hyggelig med tilbakemelding! Ja, nå er det dessverre en stund siden jeg oppdaterte bloggen, men det er koselig at den allikevel er til glede for nye lesere. Eggene bare røres sammen. Amaretto blir garantert en hit! God juletrefest! :-)
SvarSlettTusen takk for så raskt svar :)
SvarSlettOg du må fortsette på bloggen din - den er fantastisk. Jeg pleier å sjekke "Aperitif" for oppskrifter - men heretter sjekker jeg hos deg først !! :)
Hva med å legge til en "translator" her, og kanskje få flere medlemmer fra hele verden ?
Jentungen min fyller 6 år om 2 dager og hun som andre barn, ELSKER sjokoladekake. Denne oppskriften skal få plass i kokeboken min, da jeg prøvelaget den i dag. Og det er den beste sjokoladekaka jeg noen gang har smakt! Og datteren min har herved "bestilt" denne til bursdagen sin! :P
SvarSlettHei! Vil lage denne til sønnen min sin 2 årsdag:-) høres kjempegod ut! Skal lage den dagen før bursdagen, pga at jeg jobber tidlig selve dagen:-) så må pyntes og alt dagen før. tåler denne å bli tatt ut av langpanna? Eller serverer du alltid i langpanne? Hvordan tror du det vil gå i rundform? Gleder meg til å smake! Mvh Anita
SvarSlettHvis du skal steke i rundform bør du nok halvere oppskriften. Du vil allikevel få en stor kake. (26 cm form ville jeg brukt). Eller steke 2 kaker og fryse en. Det går helt fint å ta den ut av formen, men vent til den er kald. Jeg pleier alltid å kutte den i firkanter som jeg legger på fat. Kaken blir veldig saftig og holder seg meget godt til dagen etter. Kos dere!
SvarSlettHvis du skal steke i rundform bør du nok halvere oppskriften. Du vil allikevel få en stor kake. (26 cm form ville jeg brukt). Eller steke 2 kaker og fryse en. Det går helt fint å ta den ut av formen, men vent til den er kald. Jeg pleier alltid å kutte den i firkanter som jeg legger på fat. Kaken blir veldig saftig og holder seg meget godt til dagen etter. Kos dere!
SvarSlettKjære Kjersti! Dette er etter min mening verdens beste sjokoladekake! Alle jeg har servert denne kaka, elsker den. Tusen takk for flott oppskrift :) Denne skal bakes til 17. mai :)
SvarSlettBeste sjokoladekaka eg har smakt!! Takk for at du deler:)
SvarSlettDenne fant jeg da jeg googlet "saftig sjokoladekake", og nå står kaken i ovnen *spent*.
SvarSlettTakk for hyggelige tilbakemeldinger! Koselig at denne kaken faller i smak hos så mange. Jeg synes kaken er vidunderlig selv, og som sagt meget enkel å bake. Kos deg!
SvarSlettDette minner veldig om texas-sjokoladekaken? Utrolig god og saftig ja :))))
SvarSlettBESTE SJOKOLADEKAKEN jeg har laget noensinne!! Alle elsket den! Saftig, holdbar og smaker utrolig godt. Og ikke minst, enkel å lage uten kjøkkenmaskin!! TOMMEL OPP! :-D Anbefales på det sterkeste!
SvarSlettJeg prøvde oppskrifta - kjempegod kake:)
SvarSlettOm jeg var i tvil om hvilken kake jeg skulle bake så er jeg i hvert fall ikke det etter å ha lest kommentarene her inne... Men jeg har bare et lite spørsmål, hvor "solid" er denne? Jeg vil ha en langpannekake jeg kan pynte med litt forskjellige figurer (bl.a en flosshatt laget av en minisjokoladekake og mye marsipan) og da er jeg redd det kan synke litt sammen. Og glasuren, stivner den nok til å holde små marsipanfigurer, eller tror du de vil synke ned i glasuren? :)
SvarSlettNå er kaken klar ! Vann i munnen! :-D Flotte oppskrifter du har! :-D God helg <3
SvarSlettDen er helt suveren! Smaker like godt hver gang og eneste kaka vi lager hjemme. Tusen takk for en super oppskrift :))
SvarSlettFantastisk god kake Kjersti, har bakt den flere ganger nå. Fått masse skryt for den, passer til bursdager dåp o.l. Tusen takk for oppskriften :D
SvarSlettHei.
SvarSlettSkal hele egget i glasuren eller bare eggeplomma?
Elisabeth
Ja, hele egget skal i glasuren, som det står i oppskriften.
SvarSlettHei. Har du prøvd å fryse kaka? Jeg skal nemlig ha dåp og rekker ikke stå med alt rett i forkant 😉
SvarSlettBeste sjokoladekaka!
SvarSlettJeg har faktisk laga den i flere år nå.. like populær hver gang :D
Har laga sjørøver skip, tall og dinosaurer av den :D
Varierer med glassurer, men bruke ofte denne glasuren når jeg lager den som skuffekake;D
T U S E N T A K K !
Dette er en fantastisk kake... like saftig etter å ha vært i fryseren
SvarSletthei. skal den stekes midt i ovnen eller på nederste rille? ang glasuren, skal sjokoladen og smøret avkjle seg litt før man pisker inn egget slik det ikke koagulerer? denne er supergod.
SvarSlettEt lite tips: Kaka blir mye bedre om man blander sukker og egg til eggedoisk først, før man har i kakaoblanding og rømme. Og mengden av glasuren kan fint halveres.
SvarSlettDe gangene jeg har bakt denne kaka ( veldig ofte!), har jeg redusert sukkermengde til 6-7dl, og stekes i ca 50 min midt i ovnen.
Denne har jeg brukt hvert år siden 2013 :)
SvarSlettBeste sjokoladekake evner😊 lagd den i flere år, det er en saftig og god sjokoladekake. «Alle» elsker den. PS: oppskriften er litt for stor til min ovn, så det blir alltid en liten form til resten av oppskriften.
SvarSlettBruker man stor eller liten langpanne til denne?
SvarSlettStor
SlettHar laget denne til barnebursdager siden 2012, takk for oppskriften :)
SvarSlettDette ER faktisk verdens beste sjokoladekake! Utrolig god og saftig, og glasuren er himmelsk!
SvarSlett